shir mohammadi

shir mohammadi

عایق حرارتی برودتی عایق پلاست

عایق پلاست (عایق حرارتی ، برودتی) با روکش ورق آلمینیم

عایق پلاست
عایق پلاست

عایق پلاست چیست؟

عایق پلاست پوشش عایقی نوینی است که بر پایه آخرین و تازه ترین فنآوری های علمی و پژوهشی با بیش از 40 برنامه تایید شده برای عایق کاری، ایزولاسیون و کنترل انرژی و سوخت در ساختمان های مسکونی و تجاری، سوله های کشاورزی و صنعتی ساخته شده است.

مزایای عمده این محصول عبارتند از :

  • بهداشتی بودن
  • سهولت نصب
  • تنوع کاربردها

عایق پلاست یک سد تابشی فوق العاده در برابر انتقال حرارت تابشی و نیز یک عایق قوی در برابر انتقال همرفتی می باشد. عایق پلاست در تمامی پارامترهای موثر برای انتخاب یک عایق مناسب، بسیار ایده آل و در اکثر موارد غیر قابل رقابت می باشد. این محصول از لایه های مختلف پلی اتیلن و آلومینیوم خاصی ساخته شده است که در قسمت های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

 

عایق پلاست
عایق پلاست

ویژگی های عایق پلاست

1. مشخصه های فیزیکی

  • وزن و ضخامت کم
  • ضریب انتقال حرارتی (K) پایین نسبت به محصولات مشابه
  • ضریب مقاومت حرارتی (R-Value) بالا . ضریب مقاومت حرارتی عایق پلاست با توجه به نحوه نصب و نوع کاربرد متفاوت است که در کمترین حالت 4 و در بیشترین حالت 21 می باشد.
  • ضریب تشعشع Emissivity و ضریب انعکاس Reflectivity بی نظیر
  • ضریب نفوذ رطوبت Perm در حد صفر

2. محدوده دمای کارکرد

محدوده دمایی عایق پلاست مناسب برای کاربردهای ارایه شده در ساختمان می باشد (-50 الی +80) که این امر در تعیین هزینه ها و سود عایق کاری نقش مهمی ایفا می کند. برعکس محصولات مشابه که دارای محدوده دمای بسیار بالا می باشند که مصرف آنها در ساختمان هزینه بالاتر و ضرورت کمتری دارد.

3. نصب

نصب عایق پلاست بسیار سریع و آسان است، این در حالی است که بسیاری از انواع عایق ها برای عایق کاری سطوح و حجم های بسیار زیاد مناسب نیستند و یا هزینه عایق کاری بسیار گزافی دارند.

4. طول عمر مفید کاری

عایق پلاست با توجه به مقاومت در مقابل تشعشعات، رطوبت و تجزیه شده و آلودگی های قارچی و میکروبی، گرد و خاک، سایش و پوسته پوسته شدن و … بسیار فراتر از محصولات مشابه بوده و دارای دوام بیشتری است.

5. اثرات بهداشتی و زیست محیطی

عایق پلاست در این زمینه دارای خصوصیات بی نظیر و غیر قابل رقابت می باشد. این محصول قابل بازیافت است، طول عمر زیاد، کاهش مصرف سوخت فسیلی، نداشتن مواد شیمیایی سمی و خطرناک، فاقد فیبر و ذرات ریز و مضر و مقاومت در برابر حشرات و جوندگان از ویژگی های عایق پلاست می باشد.

6. کاهش مصرف انرژی

این کاهش با مصرف عایق پلاست بسیار قابل توجه است. اگر محصول به درستی نصب شود در فصل تابستان تا 30% مصرف انرژی سیستم های تهویه مطبوع را کاهش می دهد. علاوه بر این در فصل زمستان نیز به دلیل جلوگیری از انتقال انرژی حرارتی و بازگرداندن آن به فضای داخلی باعث 25% صرفه جویی در مصرف انرژی می شود که این امر موجب بازگشت هزینه عایق کاری در کوتاه ترین بازه زمانی است.

Enviromental_Construction_Insulation_Material_with_Aluminum_Foil_and_PE_Bubble
sole
FML1UO2HLSHHDMQ.LARGE
 
عایق دیوار
عایق دیوار
 

عایق پلاست هفت لایه

 

کاربرد این محصول در سقف، دیوار، کف و سایر قسمت های ساختمان مسکونی و تجاری، سوله های صنعتی، مرغداری و گلخانه های کشاورزی می باشد

 

تمامی محصولات در رول های به عرض 120 سانتی متر و طول 15 متر ارایه می شود.

در صورت نیاز طول رول ها به صورت سفارشی قابل تغییر است.

محصولات به دو صورت حباب ریز (قطر 12 میلیمتر) و حباب درشت (25 میلیمتر) تولید می شود.

 
LayerMTX-sound

انتقال حرارت به روش تابش در ساختمان

0
 
Want create site? Find and plugins.

مقدمه
وقتی در خانه خود، آسایش کافی در سرمای زمستان و گرمای تابستان ندارید، یا هزینه مصرف انرژی شما خیلی زیاد است، لزوم استفاده از عایق و سیستم های جلوگیری از انتقال حرارت احساس می شود. این مسئله در مورد مدارس، ادارات، بیمارستان ها و کارخانجات و غیره نیز صادق است. در این مقاله سعی شده نقش و عملکرد مهم تابش در مسئله انرژی ساختمان به زبان بسیار ساده بیان شود.
سرما
پرسش متدوال: آیا عایق کاری جلوی سرما را می گیرد؟
جواب: عایق همانند سایر مصالح ساختمانی تنها می تواند تا اندازه ای از نفوذ باد سرد جلوگیری کند.
در واقع سرما، نبود گرماست. این گرماست که به سمت سرما جریان می یابد، به جز در مواردی که مانند کولر، توسط نیرویی عکس این عمل اتفاق بیفتد. فرض کنید پنجره اتاق باز باشد و هوای بیرون نیز بسیار سرد است. در این حالت این سرما نیست که وارد اتاق می شود بلکه گرماست که خارج می شود. بخشی با همرفت، مقدار کمی با رسانش و بخش قابل توجهی با تابش، تا زمانیکه تعادل گرمایی بین دو محیط برقرار شود. حتی اگر پنجره ای باز نباشد، گرماباز از طریق همرفت،رسانش و تابش بیرون خواهد رفت البته با سرعت کمتر. بنابراین هدف از مطالعه انتقال حرارت، همان انتقال گرما می باشد.
انتقال گرما
تمامی مواد از جمله مصالح ساختمانی و عایق ها گرما را منتقل می کنند یا با روش هایی از انتقال آن جلوگیری می کنند. انتقال گرما توسط همرفت، رسانش و تابش صورت می گیرد و تفاوت ها در مقدار همرفت، شدت رسانش و نسبت بازتابش است. این تفاوت های کمیّ، توسط ساختار های مولکولی و ویژگیهای فیزیکی، چگالی، وزن، شکل، نفوذناپذیری و … ایجاد می شود. به عنوان مثال آلومینیوم دارای خاصیت ضدتابش بسیار بالایی است.
تابش
در انتقال گرما به روش تابش، نیازی به وجود ماده نیست، در این طریق گرما به صورت نور یا امواج الکترومغناطیسی از چشمه های داغ و ملتهب به اطراف گسیل می شود. یک دسته از امواج الکترومغناطیسی، پرتوهای فرو سرخ هستند این پرتوها وقتی به جسمی بتابند گرمای زیادی تولید می کنند. در تابش ماده منتقل نمی شود لذا نیازی به محیط مادی یا مولکول هایی که انرژی گرمایی را منتقل کنند نیست، یعنی می تواند در خلا نیز انجام گیرد.
نکته مهم: بازتابش فقط در صورت وجود فاصله صورت می گیرد.
جذب و بازتابش انرژی گرمایی توسط یک سطح تنها زمانی اتفاق میافتد که بین منبع تابش و سطح مورد نظر فاصله وجود داشته باشد. بدون فاصله تماس بین سطح و منبع حرارت باعث ایجاد رسانش گرمایی می شود.
فضای بازتابش
به فضای محدود شده بین منبع تابش حرارتی و یک سطح بازتاباننده گفته می شود. منظور از منبع حرارتی خود آن نیست بلکه اثر تابشی آن مد نظر می باشد. هر ورق آلومینیومی می تواند دو فضای بازتابش ایجاد کند. هر فضای بازتابشی کامل، با جریان گرمای رو به بالا، از نظر قدرت عایق بودن با عایق های معمولی به ضخامت 3 سانتیمتر برابر است. رابطه بین فضای بازتابشی و قدرت عایق، یک رابطه نمایی است به طوریکه در فاصله بیشتر از 8 اینچ مقدار رسانش گرمایی به کمترین مقدار می رسد این در حالی است که بیشترین کاهش گرمای رسانشی بین دو سطح بازتابشی در فاصله یک اینچی ایجاد می شود و برای فواصل بیشتر از دو اینچ این کاهش با نرخ کمتری صورت می گیرد.

حدود 65% الی 80% از گرمایی که در تابستان و زمستان از سمت گرم دیوار به سمت سرد منتقل می شود توسط تابش صورت می گیرد. بنابراین کاهش تابش گرمایی یک مسئله مهم محسوب می شود.

nemodar

جریان گرما رو به پایین
این حالت در روزهای گرم و آفتابی تابستان از سقف به داخل اتاق یا در زمستان از کف اتاق به زیرزمین اتفاق میافتد. به دلیل نبود جریانهای همرفتی گرما (زیرا هوای گرم به دلیل چگالی کمتر نسبت به هوای سرد همواره رو به بالا حرکت می کند) اختلاف قابل توجهی در رسانش، حتی از فضای هوای خیلی معمولی برای گرمای رو به پایین، در مقایسه با حالت گرمای رو به بالا یا افقی وجود دارد.
آسایش در تابستان
اداره استاندارد امریکا در کتابچه “BMS 52 کارکرد عایق¬های سقف برای راحتی در تابستان” در بخش عایق های تست شده، برای افزایش جلوگیری از گرمای تابستان لیست زیر را ارائه کرده است:
1- عایق های با دو لایه آلومینیوم که هر دو طرف آن داری خاصیت بازتابشی باشد.
2- عایق های معمولی به ضخامت حداقل 5/3 اینچ (9 سانتیمتر)
حتی برخی از مهندسان برای خنک سازی و تهویه مطبوع عایق معمولی 6 اینچی توصیه می کنند. این در حالی است که در هر دو حالت 5/3 یا 6 اینچ، می توان با یک عایق آلومینیومی و ایجاد یک فضای 37/0 اینچی بین دو لایه به همان کارکرد دست یافت. طبق محاسبات انجام شده این موسسه، استفاده از عایق های آلومینیومی با نصب صحیح، در تابستان می تواند انتقال حرارت گرمایی را از Btu1900 واحد به Btu600 واحد کاهش دهد. (Btu یا British thermal Unit مقدار گرمای لازم برای افزایش یک پوند آب به اندازه یک درجه فارنهایت می باشد)
پشت بام بدون سقف بهترین عایق در برابر گرمای تابستان است اگر انرژی تابشی وجود نداشت.
برای راحتی و آسایش در تابستان باید از ورود گرمای ناخواسته جلوگیری کرد که عمده این گرما در تابستان از سقف و توسط انتقال تابشی به داخل خانه جریان می یابد و هیچ جریان همرفتی به سمت پایین وجود ندارد و رسانش بین ذرات هوا بسیار کم است. دمای در زیرشیروانی می تواند به بیش از 60 درجه سانتیگراد برسد.
آسایش در زمستان
در زمستان زمانی که دیوارها و سقف گرم هستند وکف اتاق سرد است، گرمای قابل توجهی از دست می رود. مطابق قوانین فیزیکی جریان همرفت گرما همواره رو به بالا است ولی دیوارها، مبلمان، اسباب و ساکنین خانه و حتی گرد و خاک، امواج گرما را به کف خانه بازتاب می کنند که قدرت جذب بالای 90% دارد. علاوه بر این تماس اشیا و افراد داخل خانه با کف اتاق باعث انتقال رسانشی گرما می شود. اگر عایق های آلومینیومی به طور صحیح و علمی در کف خانه نصب شود نه تنها تا 97% گرما را به داخل خانه بازتاب می کند بلکه مانع نفوذ رطوبت و بخار زیرزمین نیز به داخل فضای اتاق نیز می شود.
جریان گرمای افقی
فضای هوای لازم برای داشتن کمترین مقدار رسانش گرمایی در جریان گرمای افقی برای یک سطح بازتابشی، در حالت بهینه حدود دو سانتیمتر است. اگر فاصله مذکور کمتر از دو سانتیمتر باشد، مقدار بازتاب انرژی تابشی تغییری نمی کند و همرفت گرمایی نیز تا حدودی افزایش می یابد ولی میزان رسانش گرمایی بسیار افزایش می یابد. مطالعات انجام شده نشان می دهد برای دست یابی به بیشترین ضریب مقاومت حرارتی در عایق کاری افقی، می توان از سطوح بازتابشی چندلایه با فواصل 80 میلیمتری استفاده کرد. اگرچه قدرت عایق بودن در فاصله دو سانتیمتری یک سطح بیشتر از فاصله 80 میلیمتری است ولی برآیند قدرت عایق بودن دو سطح بازتابشی با فواصل 80 میلیمتری بیشتر از یک سطح با فاصله 2 سانتیمتر است.
جریان گرما رو به بالا
این حالت در روزهای سرد زمستانی از سقف به بیرون خانه اتفاق می افتد. در این حالت با توجه به حرکت هوای گرم رو به بالا، جریان همرفتی بیشتری اتفاق می افتد ولی در هر حال بیشترین هدر رفت انرژی به طریق تابشی صورت می گیرد. تمامی مسایل مربوط به فضای تابشی در این حالت نیز برقرار است.
نکته بسیار مهم در مورد قدرت عایقی فضای بازتابشی در هر جهت گرمای رو به بالا و پایین و جریان افقی وجود دارد، استفاده از چندین فضا با فواصل کمتر بازتابشی، به جای یک فضا با فاصله بیشتر است. زیرا همانگونه که اشاره شد رابطه فاصله با روند کاهش دما به صورت نمایی است و بیشترین کاهش در یک اینچ اول اتفاق می افتد و از دو اینچ به بعد تا 8 اینچ روند کاهش بسیار کند است. (حدود 85% کاهش دما در دو اینچ اول و 15% در دو تا 8 اینچ اتفاق می افتد).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
 

خوردگی فلزات و حفاظت کاتدیک

 

خوردگی چیست ؟


قطعات فلزی یا آلیاژهایی که در ساختاری مانندلوله گاز بکار گرفته شده است در اصل بصورت سنگها معدنی وکانی بوده است که این سنگ آهن پس از عملیات پیچیده ایی استخراج –تصفیه – تغلیظ و.........گردیده وبصورت لوله درآمده و در صنایع بکار گرفته شده است

خوردگی فلزات
خوردگی فلزات

هر کس کو دور مانداز اصل خویش      ***      باز جوید روزگاروصل خویش

 

این ساختار (لوله گاز )بتدریج دستخوش تحول وتطور گردیده وبه اصطلاح خورده میشود یعنی لوله براثر محیطهای خورنده اعم از آب – خاک –هواو.....زنگ زذه وبصورت اکسید آهن که همان سنگ آهن اولیه است در میآید .
یکی از طرق انتقال گاز طبیعی استفاده از خطوط لوله فولادی میباشد که جهت ایمنی بیشتر در مقابل ضربه های مکانیکی معمولاشبکه های انتقال گاز رادرزمین مدفون مینمایند اما این عمل پدیده زنگ زدگی یا بعبارت دیگر خوردگی را پیش میآورد لذا در نگاه اول این طرز انتقال مناسب بنظر نمیرسد امابا استفاده ازتکنیک های متعددکه یکی ازموفق ترین انها سیستم حفاظت کاتودیک میباشد میتوان از پوسیدگی شبکه های گازرسانی جلوگیری نمود
خوردگی عبارت است از انهدام وفساد وتغییر ودگرگونی در خواص ومشخصات مواد (عمدتافلزات )بعلت َواکنش آنها با محیطاطراف البته باید توجه داشت همه محیطها خورنده هستند اما با شدت وقدرتهای متفاوت .
علم خوردگی یکی از مباحثی است کهدر اثر گذشت زمان توجه بیشتری بدان میشود ودر بسیاری از کشور های پیشرفته جهان انجمن ها ومراکز پژوهشی وصنعتی وجود دارند که در این مبحث مطالعات وتحقیقات وسیعی دارند و براساس نتایج حاصل استانداردهای ومقررات ویژه ای در زمینه مبارزه با خوردگی تدوین می نمایند وبر اساس گزارشهای منتشر شده این مراکز آماری های حیرت آوری از زیانهای سنگین جانی واقتصادی که ناشی از سهل انگاری وناآگاهی از این پدیده در صنعت وجود دارد .
پدیده خوردگی تنوع گسترده ای دارد که برای جلوگیری از آن در هر شرایط خاص روش معینی میبایست بکار گرفته شود .
خوردگی را نمیتوان بطور کامل مهار ولی میتوان آن رابه سیستم دیگر انتقال داده وعمر سازه (مثلا شبکه گاز رسانی )را طولانی تر نمود.

پوسیدگی لوله
پوسیدگی لوله


دلایل اهمیت خوردگی

پوسیدگی لوله
پوسیدگی لوله


دلایل اهمیت خوردگی بخصوص در شبکه های گاز رسانی (خطوط لوله ) را میتوان به اختصار به شرح ذیل بیان نمود :
1-معضل خوردگی می تواند موجب صدمات جانی شدید گردد .
2-  معضل خوردگی می تواند موجب به خطر افتادن ایمنی در کار کردد .
3-معضل خوردگی می تواند موجب از کار افتادن و اختلال در کار گردد .    
4-معضل خوردگی می تواند موجب آلودگی شدید در محیط زیست گردد .
5-معضل خوردگی می تواند موجب ضرر و زیان هنگفت اقتصادی گردد.
6-معضل خوردگی می تواند موجب بهره برداری بیش از حد منابع و ذخایر ملی گردد و ...
 اگر به جای ایجاد آرامش و تسهیلات در زندگی انسان که بواسطه پیشرفت تکنولوژی حاصل می گردد مصرف درست آورد انسان با تنش و اضطراب و حادثه قرین و همراه باشد آیا مصرف نکردن آنها بهتر نیست پس رویکرد به خوردگی از منظر حفظ جان انسان و پیشگیری از بروز حوادث مهمترین اولویت می باشد .
انسان برای ادامه زندگی در کره زمین بایست نسبت به حفظ شرایط طبیعی اعم از مواد معدنی – رودخانه ها -  جنگلها و غیره تلاش بی وقفه ای از خود نشان داده و نسبت به حفظ محیط زیست و پیرامون خود از هر چه آلوده ساز است همت گمارده و از دست یافتن به منابع طیبعی و تبدیل آن به فراورده های مورد نیاز که سبب خالی شدن ظرفیت منابع طبیعی می گردد اجتناب ورزیده همه ما موظف هستیم در نگهداری آن تلاش و کوشش والائی از خود نشان دهیم .
سرعت خوردگی بقدری زیاد است که بنا به قولی در نمایشگاه بروکسل این جمله توجه همگان را به خود جلب نموده بود :
در زمانیکه این مطلب را می خوانید خوردگی 76000 کیلو گرم آهن شروع و به پایان رسید.

کتاب کنترل خوردگی نوشته   A.W.Pea Body

حفاظت کاتودیک :


در این روش با اعمال پتانسیل به مقدار لازم در جهت عکس پتانسیل گالوانیکی لوله نسبت به محیط اطراف میتوان از ایجاد جریان خورنده جلوگیری نمود و حتی با اعمال پتانسیل بیشتر میتوان جریان را بطرف سازه تحت حفاظت فرستاد که در این صورت ضریب اطمینان از حفاظت بیشتر خواهد بود .
هدف سیستم حفاظت کاتدی تامین و توزیع مناسب جریان کاتدی در کلیه سطوح سازه تحت حفاظت می باشد بطوریکه کلیه قسمتهای سازه تحت حفاظت دارای حداقل پتانسیل منفی به میزان 850 میلی ولت نسبت به الکترود مرجع مس – سولفات مس باشد .


 راههای مبارزه با معضل خوردگی :


از تعاریف خوردگی میتوان نتیجه گرفت که هر گاه سازه های در معرض خوردگی را بتوان از محیطهای خورنده مانند آب – خاک –هوا و.... ایزوله وجدا نمود معضل خوردگی ازبین خواهد رفت یعنی هر گاه بتوانیم سازه ها را به پوششهایی مجهز نمائیم که تماس آنها را با محیط اطراف قطع نماید در آنصورت از خورنگی انها جلو گیری خواهد شد البته این تصویر کاملا منطقی بنظر میرسد ولی مسئله اصلی این است که این حفاظت فقط زمانی میسر خواهد بود که :


الف )پوشش مصرفی عایق الکتریکی خوبی بوده وبا مرور زمان نیز مقاوم وپا برجا باشد وخواص خود را از دست ندهد .
ب)در هنگام نصب محلی بدون پوشش در لوله باقی نماند .
ج)در هنگام پر نمودن کانال سنگهای تیز به پوشش نفوذ ننماید
ه)باکتری های موجود درخاک در اطراف لوله روی پوشش نفوذ ننماید
و)پوشش در اثر تنشهای حرارتی یا مکانیکی ترک نخورد.
ز)در اثر عملیاتهای حفاری وساختمانی در مجاورت لوله به پوشش آسیب نرسد .
وموارد بسیار دیگر ....

عایق کاری
عایق کاری


لازم به ذکر است عایق نمودن لوله ها با مایع چسب پرایمر و نوار پرایمر  انجام میگردد که اصولی عایق نمودن آن و متریال مناسب بسیار حائز اهمیت است .
واقعیت این است که با هزینه های معقول نمب توان پوشش کاملی روی لوله با خواص مطلوب بدست آورد البته جیال کل خوردگی درز صورت وجود پوشش کاهش پیدا نموده واز مقدار خورندگی بمراتب کاسته خواهد شد پس در صورت وجود پوشش فقط نقاط محدودی باقی خواهد ماند که می بایست از آنها حفاظت نمود وهمین یهترین دلیل وتوجیه برای اعمال سیستم حفاظت کاتدی میباشد .


زیانهای خوردگی :


نشست گاز در اوزاکای ژاپن بر اثر خوردگی لوله گاز 20000 نفر کشته بر جای گذاشت و ضرر و زیان مالیی بسیار بر جای نهاد .
نشست گاز در شبکه های فاظلاب یکی از شهرهای کشور مکزیک که به سبب خوردگی لوله های گاز همجوار با شبکه فاظلاب رخ داد موجب ضرر و زیان جانی و مالی فراوان گردید و حوادث نیرو گاه اتمی چرنوبیل و انفجار کارخانه بوپال هند و ...  از جمله حوادث تکان دهنده ناشی از خوردگی بوده اند .
از جمله حوادث زیست محیطی ناشی از خوردگی میتوان به نشت 1200 تن نفت خام از یکی از شبکه های نفت روسیه در رود ولگا که مسئولین  کشور روسیه را مجبور به احداث سد موقتی جهت جلوگیری از آلودگی بیشتر کرد را اشاره نمود .
از نظر اقتصادی نیز معضل خوردگی خسارت فراوانی بر پیکره صنایع وارد نموده است که آمار و ارقام مالی ناشی از جایگزین قطعات خورده شده بسیار زیاد تکان دهنده می باشد .
- در سال 1375 از رهگذر خوردگی کشور ایران حدود نه هزار میلیارد ریال خسارت دیده است .
-بر اساس برآورد انجام شده ضرر و زیان مستقیم اقتصادی ناشی از خوردگی در سال 1377 در کشور ایران بیش از یکهزار و هشتصد میلیارد تومان می باشد که در حدود کسر بودجه دولت در همان سال است .
- کمپانی معروف شل در سال 1995 میلادی از بابت خوردگی جهارصد میلیون دلار ضرر کرده است .
-  H.I.UHLIG استاد انستیتو تکنولوژی ماساچوست در سال 1949 میلادی خرجهای آشکار ناشی از خوردگی را در آمریکا حدود 5/5 میلیارد دلار اعلام نموده است .
- بنا به محاسبات  LIECHTENSTEIN  در سال 1996 خرجهای آشکار ناشی از خوردگی در امریکا حدود 10 میلیارد دلار اعلام شده است .


آند ANODE


آند متضاد کاتد است و الکترودیست که در آن خوردگی یا اکسیداسیون انجام میگیرد آندهایی که در آن سیستمهای حفاظت کاتدی به کار می روند از نوع چدن پرسیل با درصد ترکیبات استاندارد حدود 5/14 درصد سیلیس – 5/4 درصد کروم و ما بقی آهن می باشد که معمولاَ ساخت در قطر 2 اینچ و طول 60 اینچ می باشد محدودیت جریان آند از طریق حاصلضرب سطح آند بدست می آید سطح آندهای سیلیکان 62/2 فوت مربع و ظرفیت آن برابر 2 فوت می باشد بنابراین محدودیت جریان این آندها حدود 5 آمپر می باشد . کابل متصل به آند باید کاملاَ عایق و ضد آب باشد و دارای دو رپوش پلی و نیل کلرید و پلی اتیلن باشد طور کابل متصل به آند حدود 3متر می باشد که این کابل بوسیله مفصل به کابل مثبت دستگاه ترانسفورماتور رکتیفایر متصل میگردد.

anode
anode


 
دلایل جایگزین آندهای  MMO به جایHSCI

طی دو دهه اخیر آندهای ( MMO  MIXED (METAL OXID  بدلیل کارائی بهتر طول عمر طولانی وزن ناچیز و قدرت جریان دهی بالا و مسائل زیست محیطی که با توجه به قرار گرفتن آند های سیلیکان در داخل چاههای آب با واکنشهای شیمیائی آندی بعلت وجود سیلیس باعث آلودگی آبهای زیر زمینی گردیده و از آنجائیکه درصد بالائی از آبشرب شهروندان از این چاههای زیر زمینی تهیه میگردد. جایگزین آند های چدنی ( HSCI(High Silicon Cast Iron   امری ضروری و اجتناب ناپذیر بنظر میرسد.
استفاده از پوشش سرامیکی حاوی دی اکسید ایریدیم Iro2  و پنتا اکسید تانتالیم  Ta205  بر روی فلز تیتانیم یا تانتالیم در آندهای  MMO باعث طول عمر طولانی وزن ناچیز و قدرت جریان دهی نسبتاَ بالا در این آندها گشته و به هیچ عنوان موجب آلودگی آبهای زیر زمینی را بوجود نمی آورد .
استفاده از آندهای MMO   در بستر چاهی وزن ناچیزشان در مقایسه با آندها چدنی ( HSCI) موجب حذف تاسیسات حجیم بتونی سر چاهی و ملحقات آن شده و مضافاَ بدلیل ساخت آندهای مذکور در کارخانه به تعداد و طول کابل بالا سری هزینه های    Connector, Line taps, Splicing Kit میگردد و نهایتاَ هزینه سایر اجناس و اجرای پروژه بمراتب کاهش می یابد .    
هم اکنون در پروژه های گاز پتروشیمی جهان برای کنترل خوردگی و پوسیدگی سازه های دریایی – کف مخازن و تأسیسات مدفون ( شبکه های گاز زیر زمینی مدفون و ...) از این آندها استفاده می گردد.

 

Mg High Potential Anode

آند منیزم با پتانسیل بالا که از فلز خالص منیزیم با تکنولوژی مطابق با استاندارد  ASTM97-89 ساخته میشود .
این آندها اگر در شرایط مناسب مورد استفاده قرار گیرند دارای طول عمر مناسب تری خواهند بود .
ما پیشنهاد میکنیم که از آند منیزیم با پتانسیل بالا در زمینهایی با مقاومت الکتریکی بالاتر از 2000اهم – سانتیمتر استفاده شود .

Chemical composition
Alloy    Al
(max)    Mn     Si
(max)     Cu
(max)     Ni
(max)     Fe
(max)     Other impurity(each) (max)     Total Impurities (max)
Mg-Mn     0.01     0.50-1.30     0.05     0.005     0.001     0.01     0.05     0.30

Electrochemical properties
Open voltage(-V)     Closed voltage(-V)     Actual capacity(A.h/kg)     Efficiency(%)
1.70-1.75     1.58-1.62     1,100 min     50 min